Portálunk

Bemutatkozás

Pályafutása elején, esetleg a diploma után, sok fiatal alkotó érzi úgy, magukra maradnak az iparművészet, a design világában: nehezebben jutnak információhoz, találnak munkáik utat a közönséghez. Attól tartanak, elhalványulnak, megszakadnak a szakmai kapcsolataik.

Ezen gondok megoldására jött létre 1982-ben, a Fiatal Iparművészek Stúdiója, mely 1990 óta közhasznú Egyesületként, már mint „FISE” tevékenykedik. Újabban már elektronikus körlevélben tájékoztatjuk tagságunkat a felderített lehetőségekről, pályázatokról; cikkekkel, kiadványokkal és e honlappal is igyekszünk a pályakezdőknek nagyobb publicitást biztosítani. Belvárosi, Kálmán Imre utcai galériánkban, pedig folyamatos bemutatkozási lehetőséget nyújtunk. Ezen a budapesti 10-15 alkalmon kívül, további két-három, csoportos, egyesületi kiállítást küldünk vidéki és európai galériákba.

A stúdiónak jelenleg több mint 300 tagja van. Az ifjú művészek felvételi után, éves díj ellenében lehetnek az egyesület tagjai. A tagfelvétel során a munkásság, a portfoliók és személyes beszélgetés alapján a vezetőség dönti el ki erősítheti az egyesületet. A stúdió elsősorban a pályakezdők ügyeit képviseli, de annak ellenére, hogy a FISE tagok sorra vállnak szakmájuk meghatározó tekintélyévé, egyetemek oktatójává, mindenki megőrizheti tagságát.

Mára a FISE elismert szakmai szervezetté nőtte ki magát. Az egyesület életét a vezetőség irányítja: a tíz vezetőségi tag egy-egy szakosztályt képvisel, az elnök megválasztása, pedig a Közgyűlés feladata. A hatékony munkát a Stúdió Iroda tagjai segítik.

Kellemes böngészést! - Azért ha teheti, látogassa meg budapesti galériánkat is!

Mascher Róbert DLA
designer, a FISE elnöke