Fotó - Videó

Szeretettel várunk minden érdeklődőt
Dévai Zoltán építész
Kivonatok-Hely című fotókiállításának megnyitójára
2018. március 13-án kedden 18 órára

A kiállítást megnyitja: Sebestény Ferenc DLA (egyetemi adjunktus, BME Építészmérnöki kar)

A Budapest Fotó Fesztivál hivatalos programja.

A kiállítás megtekinthető 2018. március 30-ig, hétfőtől péntekig 13 és 18 óra között

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kivonatok - Hely

Már korábbi alkotásaimban is rendszeresen előtérbe került a valóság objektivitásának kérdése, valamint a Világot legtisztábban leképző technika kutatása.
A "Párhuzamos valóságok" című munkáimban alkalmazott „vizuális átlagolás" további lehetőségeit vizsgálva alakult ki a "Kivonatok" sorozatom gondolati háttere. Ebben a csokorban terveim szerint 3 további sorozat kap helyet, melyek címe: Emberek / Helyek / Utak
A FISE Galériában nyíló kiállításomon a „Helyek" sorozatot mutatom be, amelyben Budapest egy-egy meghatározó terét vizsgálom.
A kész művekben a leképzett tér pontosan 1 képben jelenik meg, amely tartalmazza az érzékelhető teljes látvány minden részletét, de mégis elsimítva azokat egyfajta vizuális „CSENDET" hoz létre.
Munkamódszerem lényege, hogy egy speciálisan e projekthez tervezett majd elkészített kiegészítő segítségével a helyszínen rögtön egyetlen egy képben történik a teljes látvány rögzítése. Későbbi utómunkák során csupán az esetleges hibák (porszemek, karcok) retusálása, valamint a teljes képet érintő minimális módosítások (kontraszt, fehéregyensúly stb.) történnek.

Tanodától az egyetemig - MOME életképek
CSIPES ANTAL iparművész kiállítása

A kiállítást megnyitja: Szalai András művészettörténész.

Megnyitó: 2020. március 10. kedd 18 óra.
“A kiállítás a Budapest Fotófesztivál hivatalos programja.”
Megtekinthető 2020. március 27-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között!

Csipes Antal a „Tanodától az egyetemig” című fotókiállítása, az iparművész hamarosan megjelenő könyve, második kötetének válogatott képanyaga. A múltidézés legkorábbi fotója 1982 júniusában készült, míg az utolsó 2019-ben. Ezek mellett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem történetének eredeti kópiáit – 1898-tól –, kiadványait és szórólapjait is láthatják az érdeklődők.

Fotóművész a lencse előtt Gonda Géza fotókiállítása -
A felvételeket Nicolás Muller fotóművészről Gonda Géza készítette Spanyolországban, 1988-1994 között.

A vendégeket köszönti Mascher Róbert iparművész, a FISE elnöke.
A kiállítást Bencsik Orsolya író, a Szegedi Egyetem
Filozófia Tanszéké­nek tudományos munkatársa nyitja meg.
Megnyitó: 2019. március 26-án kedden 18 órakor.

The exhibition will be opened by Orsolya Bencsik, writer,
at 6 pm, on 26 of March.

A kiállítás a BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL hivatalos eseménye.
Megtekinthető 2019. március 29-ig, 13-18 óra között!

Gonda Géza 1988 – 1994. között közel 200 felvételt készített Müller Miklós/Nicolás Muller fotóművészről (Orosháza,1913 – Andrin, 2000) és környezetéről Spanyolországban. Ezekből a képekből állítunk ki egy válogatást. A kiállításon látható lesz egy Lucien Hervé fotó, melyet Hervé, Müller Miklósról készített Franciaországban, 1938-ban, Müller gépével.

Ezek mellett még kiállítunk 6 portrét (Baróti Dezső, Kárász Judit, Radnóti Miklós, Tomori Viola) is amelyeket Müller készített Szegeden, 1935 körül.

#BudapestPhotoFestival

Szeretettel invitálunk mindenkit következő kiállításunkra

Réthey-Prikkel Tamás fotográfus: TérSzimfóniák

Megnyitó: 2018. április 24-én kedden 17.30 órakor
A kiállítást megnyitja: Palotai János esztéta

“Tudod, nem lesz ott az összes kép, ezek csak felvillanások, ez csak egy ...”

A fotóművész absztrakt épületfotók segítségével kalauzol végig egy-egy kortárs hazai- és nemzetközi hangversenyterem épületében. A kiállítás ebből az anyagból villant fel képeket. Ezzel egy hosszabb alkotói folyamatba, egy vizuális szimfónia első két tételébe nyernek betekintést a FISE Galéria látogatói.

Megtekinthető 2018. május 11-ig a Galéria nyitva hétfőtől péntekig 13 és 18 óra között!

Megnyitó: 2017. november 21. kedd 18 óra

A kiállítást Baki Péter nyitja meg.

"Mióta megismerkedtem a fotográfiával, folyamatosan készítek egy olyan hosszú-hosszú sorozatot, melyben mélyebb érzéseimet próbálom meg kifejezni. Ezek a fotók nem feltétlenül konkrétan egymáshoz kapcsolódó képek, inkább érzések, hangulatok, elvont gondolatok leképzései. Az sem fontos mindig, hogy mikor és hol készültek, illetve, hogy mit ábrázolnak. Inkább önmagukon túlmutató, meditatív, intim "képversek", fotográfiába sűrített, szavak által sokszor megfogalmazhatatlan gondolatok, melyek a mindenről és a semmiről egyszerre szólnak.
Mostani kiállításomon ennek a sorozatnak újabb képeit mutatom be."

Megtekinthető: 2017. december 8-ig a Galéria nyitvatartási idejében, hétfőtől péntekig 13 és18 óra között

Az emberi lét keretek és szabályok közé helyezi magát. Ezek adják a tájékozódási pontokat, viszonyítási alapokat a túlélés érdekében másokhoz, környezetünkhöz és önmagunkhoz.
De mi történik akkor ha ezek a keretek, határok csak félkészek és egymás mellett elcsúsznak, vagy éppen véletlenszerűen egymásba csúsznak?
Működnek-e egyáltalán az alapvető aktusok, ha saját kereteinket még mi magunk sem tudjuk tökéletesen értelmezni és feldolgozni?

Megnyitó: 2017. augusztus 29. kedd, 18 óra

Balázs Zsolt fotográfus kiállítását Fuchs Lehel, a Szellemkép Szabadiskola alapítója és művészeti vezetője nyitja meg.

Megtekinthető 2017. szeptember 15-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között.