Kivonatok-Hely - Dévai Zoltán fotókiállítása

Szeretettel várunk minden érdeklődőt
Dévai Zoltán építész
Kivonatok-Hely című fotókiállításának megnyitójára
2018. március 13-án kedden 18 órára

A kiállítást megnyitja: Sebestény Ferenc DLA (egyetemi adjunktus, BME Építészmérnöki kar)

A Budapest Fotó Fesztivál hivatalos programja.

A kiállítás megtekinthető 2018. március 30-ig, hétfőtől péntekig 13 és 18 óra között

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kivonatok - Hely

Már korábbi alkotásaimban is rendszeresen előtérbe került a valóság objektivitásának kérdése, valamint a Világot legtisztábban leképző technika kutatása.
A "Párhuzamos valóságok" című munkáimban alkalmazott „vizuális átlagolás" további lehetőségeit vizsgálva alakult ki a "Kivonatok" sorozatom gondolati háttere. Ebben a csokorban terveim szerint 3 további sorozat kap helyet, melyek címe: Emberek / Helyek / Utak
A FISE Galériában nyíló kiállításomon a „Helyek" sorozatot mutatom be, amelyben Budapest egy-egy meghatározó terét vizsgálom.
A kész művekben a leképzett tér pontosan 1 képben jelenik meg, amely tartalmazza az érzékelhető teljes látvány minden részletét, de mégis elsimítva azokat egyfajta vizuális „CSENDET" hoz létre.
Munkamódszerem lényege, hogy egy speciálisan e projekthez tervezett majd elkészített kiegészítő segítségével a helyszínen rögtön egyetlen egy képben történik a teljes látvány rögzítése. Későbbi utómunkák során csupán az esetleges hibák (porszemek, karcok) retusálása, valamint a teljes képet érintő minimális módosítások (kontraszt, fehéregyensúly stb.) történnek.