Metafora Vizuális Játék - Chang Sik Kim dél-koreai származású tipográfus kiállítása és előadása

Metafora Vizuális Játék (Meta-képek világa szürrealista illusztrációkon keresztül) - Chang Sik Kim egyéni kiállítása

A kiállítást megnyitja:
Simon Péter Bence, Red Dot díjas tipográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusa

Megnyitó esemény: 2024. április 18. (csütörtök) 18h-tól
A kiállításmegnyitó kapcsán Chang Sik Kim személyesen tart egy bemutatkozó előadást, amiben beszél korábbi és újabb munkáiról és a világviszonylatban is számottevő kurátori és konferenciaszervezői munkásságáról.

Helyszín: FISE Galéria, 1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16.
A kiállítás megtekinthető: 2024. április 23-ig, hétfőtől péntekig 13–18 óra között

Chang Sik Kim, dél-koreai származású tervezőművész, a San Jose Állami Egyetem (USA) professzora, tipográfus és a Vol-So Design Stúdió kreatív vezetője. Szakterülete a márka- és infografika tervezés, valamint a tipogram (betű és kép integrációja), munkáit a vizuális metaforák és módszerek alkalmazásával történő, komplex ötletek konceptualizálása jellemzi.

Chang megkapta a dél-koreai National Design Awards elnöki díját. Három könyve jelent meg, több cikket írt, és tizenöt egyéni kiállítást rendezett, többek között Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Magyarországon, Örményországban, Japánban, Koreában és az Egyesült Államokban. Szakmai életútja alatt több újságot, magazint és több mint 150 könyvborítót tervezett, emellett számos sikeres kabala figurát és márkatervet, valamint számos koreai és latin betűtípus-tervet készített márkaépítési projektekhez. Több nemzetközi tervpályázaton is zsűritagként dolgozott, mint többek között a „Poster for Tomorrow”, a „Granshan”, a „Wow Design Festa” és az „ideec”. Chang ügyfelei között szerepelt például a Samsung, a Yahoo, a Hyundai Motors, a Hammer Theatre, a HP Computer és az Amazon. Kutatásai és munkái szakmai konferenciákon és publikációkban jelentek meg, beleértve a Graphis, Print, How, MAC World Korea és Baseline magazinokat, valamint olyan nemzetközi konferencia folyóiratokban, mint az ICOGRADA, a Granshan, az AIGA és a München Design Week.

A művész kiállítási koncepciója:
A tipogram egy tipográfiai eszközökkel vizualizált szójáték. Szeretek jelekkel, szimbólumokkal és ikonokkal játszani. Lenyűgöz a betűkkel és képekkel való vizuális játék, amit expresszív tipogramnak is hívnak. Ez a fajta vizuális kifejezési mód könnyen megjegyezhető, szimbolikus és konceptuális üzenetet ad a nézőközönségének. A látványelemek kettős jelentése miatt élményszerűen kommunikálja az üzenetet. Amióta tervezőgrafikus és oktató lettem, ez az érdeklődésem forrása, a munkám inspirációs eszköze és az oktatói filozófiám is. Gyakran használom alkalmazott grafikai projektjeimben is, mint például az emblémákban, a márkaépítésben, a kabalafiguráimnál vagy a könyvterveimben megjelenő grafikákban és illusztrációkban.