Grafika

Metafora Vizuális Játék (Meta-képek világa szürrealista illusztrációkon keresztül) - Chang Sik Kim egyéni kiállítása

A kiállítást megnyitja:
Simon Péter Bence, Red Dot díjas tipográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusa

Megnyitó esemény: 2024. április 18. (csütörtök) 18h-tól
A kiállításmegnyitó kapcsán Chang Sik Kim személyesen tart egy bemutatkozó előadást, amiben beszél korábbi és újabb munkáiról és a világviszonylatban is számottevő kurátori és konferenciaszervezői munkásságáról.

Helyszín: FISE Galéria, 1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16.
A kiállítás megtekinthető: 2024. április 23-ig, hétfőtől péntekig 13–18 óra között

Chang Sik Kim, dél-koreai származású tervezőművész, a San Jose Állami Egyetem (USA) professzora, tipográfus és a Vol-So Design Stúdió kreatív vezetője. Szakterülete a márka- és infografika tervezés, valamint a tipogram (betű és kép integrációja), munkáit a vizuális metaforák és módszerek alkalmazásával történő, komplex ötletek konceptualizálása jellemzi.

Chang megkapta a dél-koreai National Design Awards elnöki díját. Három könyve jelent meg, több cikket írt, és tizenöt egyéni kiállítást rendezett, többek között Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Magyarországon, Örményországban, Japánban, Koreában és az Egyesült Államokban. Szakmai életútja alatt több újságot, magazint és több mint 150 könyvborítót tervezett, emellett számos sikeres kabala figurát és márkatervet, valamint számos koreai és latin betűtípus-tervet készített márkaépítési projektekhez. Több nemzetközi tervpályázaton is zsűritagként dolgozott, mint többek között a „Poster for Tomorrow”, a „Granshan”, a „Wow Design Festa” és az „ideec”. Chang ügyfelei között szerepelt például a Samsung, a Yahoo, a Hyundai Motors, a Hammer Theatre, a HP Computer és az Amazon. Kutatásai és munkái szakmai konferenciákon és publikációkban jelentek meg, beleértve a Graphis, Print, How, MAC World Korea és Baseline magazinokat, valamint olyan nemzetközi konferencia folyóiratokban, mint az ICOGRADA, a Granshan, az AIGA és a München Design Week.

A művész kiállítási koncepciója:
A tipogram egy tipográfiai eszközökkel vizualizált szójáték. Szeretek jelekkel, szimbólumokkal és ikonokkal játszani. Lenyűgöz a betűkkel és képekkel való vizuális játék, amit expresszív tipogramnak is hívnak. Ez a fajta vizuális kifejezési mód könnyen megjegyezhető, szimbolikus és konceptuális üzenetet ad a nézőközönségének. A látványelemek kettős jelentése miatt élményszerűen kommunikálja az üzenetet. Amióta tervezőgrafikus és oktató lettem, ez az érdeklődésem forrása, a munkám inspirációs eszköze és az oktatói filozófiám is. Gyakran használom alkalmazott grafikai projektjeimben is, mint például az emblémákban, a márkaépítésben, a kabalafiguráimnál vagy a könyvterveimben megjelenő grafikákban és illusztrációkban.

A kiállítást megnyitja Mascher Róbert DLA iparművész, a FISE elnöke és Hu-Yang Kamilla grafikusművész.

A kiállítás nyitvatartása: 2023. február 28. és március 17. között munkanapokon: 14-18óra közt.
Instagram @mimmionthemoon.art

Hu-Yang Kamilla ’Belső Tájakon’ című első önálló kiállítására invitálunk.
A kék szériás képeken megjelenő grafikai világ pszichológiai-filozofikus megközelítéssel készül. Középpontjában a természet és az épített környezet álomszerű metaforái találkoznak a lélek belső folyamataival. Az így kapott tájak, az alakok térben betöltött szerepe, viszonyulása, térrendező képessége mintegy lenyomatai e belső folyamatoknak. Jelen vannak továbbá olyan egzisztenciális vonulatok, mint az üresség értelemmel való újra felruházása, a „teljes egésszel” való kapcsolat keresése, a belső középpont megtartó ereje és egyfajta áramlásra való törekvés a mindennapi nehézségek fragmentjein túl.

A kiállítás hívószavai a megismerés és elmélyülés, melyre a kék szín is asszociál: visszaköszön olyan síkon túlmutató, természetben megjelenő szubsztanciákban, mint az ég és a víz, melyek egyfajta transzcendenciát tesznek lehetővé. A kiállított képi világot Dénes Ádám hangistallációja kíséri.

Kamilla munkáiban az egyén és külvilág kapcsolata, az individuum és kollektív viszonyának körbejárása gyakran tetten érhető. Grafikáin belső és külső struktúrák, a világban húzódó egységek és határvonalak aspektusai is megelevenednek.

„Kamilla rizográf printjei a lélek rezdüléseit sűrítik monokróm jelenetekbe, egyedüllétünk, próbálkozásaink, kéréseink és bánataink mind helyet kapnak a filozofikus érzékenységű, fénnyel szabdalt és felhőkkel terhes világban.”
Fazekas Ildikó - design- és művészetmenedzser

Puskás Marcell designer
THE BIG DATA GAZE

!!!FINISSZÁZS!!!
!!!2018. november 15. csütörtök 19 órától!!!
#endofthestory
!!!Elviheted a kiállítás bármely darabját!!!
Facebook-event

Voltál? Nem voltál? - Akárhogy is, itt egy összefoglaló videó a kiállításról!

"A kiállításon a male gaze, a female gaze, valamint a digitális korban megjelent “online gaze” kapcsolatára keresem a választ.
Létezik egyáltalán digitális önazonosítás? Hogyan tudom láttatni magam a digitális térben? Mit lássanak rólam, és engem vajon kinek a tekintetével néznek? Létezik egy applikációnak, vagy egy algoritmusnak tekintete? Hogyan tudom bemutatni magam egy emoticon, vagy néhány szó segítségével? A digitális platform, vagy applikáció előre predesztinálja, hogy kinek lássanak?"

Megnyitó: 2018. október 30-án kedden 19 óra
Megnyitja: Szilágyi András művészettörténész

Megtekinthető 2018. november 16-ig, hétfőtől péntekig 13 és 18 óra között

Facebook-esemény

Lőrincz Attila grafikus és barátainak KÖZTES ÁLLAPOT című kiállítása nyílik,
2018. február 20-án kedden este 7 órakor a FISE Galériában.
A kiállítást megnyitja Kótai Tamás képzőművész.

Gazsi hétköznapi élethelyzetekbe állított sziluettfiguráival a "jelen-lét" kérdésein gondolkodhatunk el. Alakjainak fehér hiátusát mintázott, színes domború felületekkel társítva erősíti képein, melyeknek elkészítésére szobrász barátait kérte fel.

A szobrász társalkotók: Czakó Rita, Lovász Zoltán, Szabó Balázs és Takács Máté

Megtekinthető 2018. március 5-ig, minden nap 13–18 óra között.

Megnyitja Szabó Tibor Benjámin, a Líra Könyv Zrt.
kereskedelmi igazgatója.

Kiállító művészek: Boskovitz Oszkár, Buzás Andrea,
Fazekas Veronika, Gályász Veronika, Kránitz Tibor,
Litvin Natasa, Puskás Marcell, Pusztai Diána,
Simon Péter Bence, Székffy Anikó, Turzó Kristóf

Megtekinthető 2023. július 28-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között.

A FISE pályázaton nyert lehetőséget a Budapest 150 program, illetve annak egyik speciális alprogramja, a Könyvfőváros keretében két kiállításra, amelynek az egyik fókusza inkább betűtervezés, könyv- és kiadványtervezés (ez a mostani), a másik pedig illusztrációs-képes tematikájú lesz (ez majd decemberben lesz esedékes).

BETŰvetés
A kiállítás anyagát a FISE grafika - vizuális kommunikáció szakos alkotóinak munkáiból válogattuk össze - kiegészítve néhány izgalmas műfaji kitekintéssel a műfajok együttműködése, határátlépése a betű, írásjel, nyomhagyás tematikája mentén.
A kiállítás filozófiai síkon hermeneutikai kérdéseket is fókuszba helyez, a megértés és a megjelenés összefüggéseit vizsgálva, a közlői szándék és a befogadás aktusának kapcsolatát kiemelve - a kettő közötti eltéréseket, vagy a közelítést segítő vizuális támogatás fontosságát megmutatva.
Kapcsolódó szakmai programokkal tudjuk tovább segíteni a kiállítás látogatók és érdeklődők tudását szakmai vezetéssel, beszélgetéssel, vetítéssel.

Megnyitó: 2021. szeptember 21-én kedden 19 órakor.
A kiállítást Szilágyi Bundi András nyitja meg.
Interaktiv hang: Balázs Gábor

Megtekinthető 2021. október 1-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között

Az alkotás egy félig fényáteresztő fóliára történő interaktív vetítés, ahol a vizualizáció milyenségéta kiállítóteremben lévő zajszint határoz meg.
A kiállítás fő mondandója a világ megfigyelése, önmagunk biztonságos buborékba zárása, ahová a külvilág zajai nem hatolhatnak be. Egy biztonságos nyugodt tér létrehozása, ahová bármikor elmenekülhetünk.
A kiállítás fő kérdése: vajon ezen buborék megvéd vagy magányt, elidegenedést generál?

A FISE Galéria szeretettel meghívja Önt és a barátait Bogó Krisztina grafikusművész

Indonéz lelemények című kiállítására.

A kiállítást megnyitja: Dus Polett, Indonézia kulturális szakértő
A megnyitón a “Cokekan” gamelan formáció hagyományos indonéz hangszereken játszik.

Szinte már írnunk sem kell: a FISE minden termében a maszkviselés kötelező.

Megnyitó: 2020. augusztus 25. kedd 18 óra.
Megtekinthető 2020. szeptember 11-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között!

Bogó Krisztina 2 évet töltött Indonéziában a Darmasiswa ösztöndíjjal, ahol tradicionális indonéz művészeteket -bábművészetet, batikolást és táncot- tanult. Újtát az indonéz kultúrával való ismerkedés, tanulás, felfedezés vezette, új technikák, új tájak és új barátok felé. Kiállítása egyfajta lenyomat e 2 évről, melyben a művészeti alkotások és a hétköznapok szorosan egybefonódnak. A bemutatott anyag kint készített művekből, dokumentációból, inspirációkból és hazaérkezése óta készült indonéz témájú alkotásokból áll.