ZOOM - ékszer és az épített környezet című kiállítás

Lenzsér-Mezei Kata és Égi Marcell ékszertervezőművészek
ZOOM - ékszer és az épített környezet című kiállítása

A járványhelyzethez igazodva a hagyományainktól eltérő módon, előzetes bejelentkezés alapján várjuk az érdeklődőket a megnyitóra 2021. február 9. kedd 17 és 19 óra között.
A 30 perces idősávokban egyszerre maximum 8 látogatót tudunk fogadni.

A kiállítást megnyitja: Dési András György, filmes
A megnyitóbeszéd: 17.00 és 18.00-kor hangzik el.

Bejelentkezni az alábbi linken lehet:
https://doodle.com/poll/2hfqmy2qbe4gq2w6?utm_source=poll&utm_medium=link

A kiállítás megtekinthető február 26.-ig, hétfőtől péntekig 13-18 óra között. Bejelentkezés pontos időpont megjelöléssel, legkésőbb a tervezett látogatást megelőző napon: iroda@fise.hu

A kiállítás látogatásánál a MASZK viselése KÖTELEZŐ.

A ZOOM című kiállítás témája az ékszer és az épített környezet. Milyen ékszereket ihlet a város arculata, geometriája, struktúrája, faktúrája, textúrája, illetve hogyan értékelődik fel, ad témát a háttér, hogyan hat rá vissza az ékszer.

Az ékszerek ebben az új konstellációban és specifikus háttérrel kiegészülve alkotnak egy új egységet, egy reliefet vagy szobrot. Az ékszer jelentése kitágul. Nem csak a hordható ékszerekről van szó, hanem az ékszerről, mint képzőművészeti alkotásról, egy tárgyról, egy belsőépítészeti elemről, egy épület részletéről. Vagy egy építészeti gesztusról, ami egy tárgyban, ékszerben értelmeződik újjá. A hordozófelület ebben az esetben nem az ember, hanem az épített környezet. Kollázsok, képek születnek, melyeknek szerves része az ékszer.