Személyesen / Kanics Márta

Új sorozatunkban a FISE vezetőségét kérdezgetjük.

Hozzájuk lehet fordulni kérdéssel, kéréssel; őket lehet látni kiállítások előtt és alatt nyüzsögni és szervezkedni; ők azok, akikkel a tagfelvételen legalább egyszer minden FISE-s találkozik.
De kik ők, azon kívül, hogy egy-egy szakcsoport ügyeit intézik?

Név: Kanics Márta
Szak: Textiltervezés

Csillagjegy: Vízöntő

Gyerekként ez akartál lenni: Mindig is anyagokkal akartam foglalkozni.

Kedvenc hónap / napszak: Minden évszaknak meg van a varázsa, de legjobban a tavaszt kedvelem, mert mindig benne rejlik a megújulás lehetősége. Szeretem a kora reggeleket, mert gyönyörűek ilyenkor a fények.

Ha szín lennél (nem feltétlenül a kedvenc szín, hanem amelyik szín szerinted TE vagy): Nehéz megfogalmazni, hogy milyen szín vagyok, de talán a hajnal finom, szürkés, világoskék, lilás árnyalatait mondanám. Viszont aki ismer, tudja, hogy nagy rajongója vagyok a színeknek. Sok színt szeretek, még is legjobban a fekete-fehér, ezüstszürke, magenta, lilák és kékek árnyalatai, állnak hozzám közel.

Kikapcsolódás / feltöltődés: Az utazás az, ami legjobban kikapcsol, de egy jó kiállítás, film, kortárs darab, könyv vagy mozgás úgyszintén feltölt és inspirálóan hat rám.

Utoljára olvasott könyv: Kedvelem az életrajzi könyveket és jelenleg Ian Kelly: Vivienne Westwood c. könyvét olvasom, már csak pár oldal van vissza.

Legutóbbi emlékezetes kiállítás, szakmai vagy kulturális esemény: Legemlékezetesebb kiállítás a 2015 Formatervezési Díj kiállításon bemutatott NKA által támogatott Knots textil ruha kollekcióm. Szakmailag meghatározó élmény volt 2016 nyarán Erasmus keretében Canterburyben eltölteni 2 hetet.

Három számodra nélkülözhetetlen tárgy: amit mindig magamnál hordok, az a határidőnapló, az éppen kedvenc sál és az évszakhoz illeszkedő karóra.

Kedvenc tervező/művész: Tervező: Iris Van Herpen, Művész: Nádler István

Vágyott feladat/felkérés: Szeretnék olyan projectben részt venni ahol különböző szakirányú művészekkel,tervezőkkel dolgozhatók együtt. Reméljük hamarosan meg is valósul, jó esélyt látok rá.

Egy mondat, ami legjobban jellemez: Higgy magadban, a többi majd jön magától!

Több és minden más:
www.kanicsmarta.hu

km