Rétegek/Layers // Litvin Natasa ékszerművész és Tóth Ágnes Réka fotográfus kiállítása

Rétegek/Layers // Litvin Natasa ékszerművész és Tóth Ágnes Réka fotográfus kiállítása

Megnyitó 2024. június 25-én kedden 18 órakor.
A kiállítást megnyitja: Fazekas Ildikó, design- és művészetmenedzser.
Megtekinthető 2024. július 5-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között.

//Rétegek//

Litvin Natasa ékszerművész, társadalomtudományi nézőpontokból kiindulva vizsgálódik, rendszerekben gondolkodik. Tárgyait a kapcsolatok-kapcsolódások témában, marginális határvonalak és összetett asszociációk mentén alkotja. Számára a hajtóerő̋ az önazonosság és az értékteremtés kifejeződése, mindezt anélkül, hogy a különböző̋ anyagokat illetően kompromisszumot kellene kötnie.

Tóth Ágnes Réka a folyamatos kísérletezésre összpontosít, az érzésekre, mozdulatokra, perspektívákra. Fotóiban a manipuláció eszközét használja, mely új nézőpontokat, benyomásokat teremt. Stílusában az ambiciózus, minimalista álláspontot követi, kompozícióit tudatosan komponálja. Ágnes lenyűgöző és érzelmes víziókat szeretne bemutatni közönségének.

Kiállítás címe „Rétegek”. Különlegessége, hogy vertikális és horizontális módon is mátrix jellegű, azaz a kiállítás a kiállításban, egymás rétegeire épülve folyamatokat, szövetet hoz létre. A kiállítás tárgyai és fotói, témái önálló kiállításként külön is „fogyaszthatóak”, ugyanakkor együtt egységet alkotnak.
A kiállítás esszenciáját a Lélek, Test, Szellem téma hármasság komplexitása alkotja, úgymint „Lélekbuborék”, „Testszövetek” és „Szellemátjáró”. Hozott és szerzett érzelmi mintákat, benyomásokat, lenyomatokat közvetít narratív ékszerekben és fotókban.