HÍD a Mátranováki FISE Ötvös Tábor és a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium alkotóinak kiállítása

HÍD a Mátranováki FISE Ötvös Tábor és a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium alkotóinak kiállítása

Megnyitó: 2022. február 23. szerda 18 óra.

A kiállítást megnyitja: Vékony Fanni és Dávid Attila Norbert ötvösművészek

Megtekinthető 2022. március 11-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között.

Tizenegy éve működik a FISE mátranováki ötvös tábora, ami azért jött létre, hogy a szakmában dolgozó alkotóknak olyan találkozó helye legyen, ami lehetőséget biztosít a közös munkára, egymástól való tanulásra, az iskolák utáni szakmai fejlődésre, az ötvös közösség megerősítésére.

A mátranováki ötvös műhelyben idén ötödik alkalommal tartott tábort a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium, tanárai és hallgatói Debrecenből érkeztek a Mátrába. A két tábor mindig egymást követte, így a felnőtt alkotók és a debreceni diákok személyes találkozására eddig még nem kerülhetett sor.

A járvány helyzet alatt felértékelődtek az emberi kapcsolatok, a közösségek szerepe. A FISE ötvösei is szeretnék bővíteni a szakmai közösségüket, megismerni a fiatalabb generációt.

Ezért lett a 2021 évi tábor témája a HÍD. Az alkotókat arra kértük, hogy készítsenek olyan tárgyakat, amik a debreceni diákoknak szólnak. Megépítettük a híd egyik pillérét a FISE Ötvös táborban és ők ezekre a tárgyakra válaszképpen készítettek tárgyakat, ezzel létrejött a másik pillér.

Ezen a kiállításon egymás mellé kerülnek a tárgyak és a megnyitón végre lehetőségük lesz személyesen is találkozni a két tábor alkotóinak. Létrejön a HÍD.