fennTARThatÓ - Elek Ágnes kiállítása

fennTARThatÓ - Elek Ágnes textiltervező művész kiállítása

A kiállítást megnyitja: Bojár Iván András művészettörténész,
a 10 millió fa környezetvédelmi közösség megalapítója.
A megnyitó közreműködik Varga Nóra jazzharsona művész.

A járványhelyzethez igazodva a hagyományainktól eltérő módon, a megnyitóra előzetes bejelentkezés alapján várjuk az érdeklődőket március 2.-án 17 és 19 óra között.

A megnyitóbeszéd: 17 órakor hangzik el, majd ezt követően további 4 idősávban regisztrálva 8-8 fő tekintheti meg a kiállítást az alkotó tárlatvezetésével. Bejelentkezés az alábbi linken:
https://doodle.com/poll/nb26ikxxkhxuumtw?utm_source=poll&utm_medium=link
Az eseményt az érdeklődők élőben is nyomon követhetik facebookoldalunkon.

A kiállítás megtekinthető március 19.-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között. Bejelentkezés pontos időpont megjelöléssel, legkésőbb a tervezett látogatást megelőző napon: iroda@fise.hu címen.

A kiállítás látogatásánál MASZK viselése KÖTELEZŐ.

A kiállítás képei: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=FISE.art.craft.design&set=a.2...

Melyik a fenntarthatóbb? Ha biológiailag lebomló hulladékból készítünk valamit, vagy éppen egy iparilag nehezebben közömbösíthető alapanyagot értelmezünk újra? A kulcs az újrahasznosítás és a hétköznapi funkcionalitás ötvözése úgy, hogy a folyamat minél kisebb ökológiai lábnyommal járjon.

Elek Ágnes végzettsége szerint textilművész, alapvetően mégis bútor- és ékszer­kollekciókat láthatunk tőle, melyekben a textil, mint funkciót kapott, újrahasznosított alapanyag jelenik meg. Az anyagválasztással a fenntarthatóság és a folyamatosan változó divat egymásnak feszülő ellentétét több megoldással is kezeli: a papíralapú ékszerek közel 100%-ban komposztálhatók vagy éppen papírként újrahasznosíthatók, így nem terhelik a környezetet életciklusuk végén.
A tárgyak másik csoportját – a „Terülj, terülj asztalkám” elnevezésű korábbi munkájának folytatásaként – azok a bútorok képezik, melyek anyaga egyrészt egyedi tervezésű, időtálló keményfa, másrészt különleges technikával készült textil használt kerékpárbelsőkből. Ezzel a kombinációval olyan irodai tárolókat alakított ki, amelyekkel személyre szabhatóan követhető le az íróasztal, a munkakörnyezet változása, miközben a fenntarthatatlan környezeti folyamatok legfőbb okára, a túlfogyasztásra utal jelzés értékűen, hiszen rugalmasságának köszönhetően úgy tud elnyelni meglepően sok tárgyat, mint a mesebeli folyton tele lévő fazék.