FELSZÍN - Andrási Edina és Kusnyár Eveline kiállítása

FELSZÍN
Andrási Edina keramikusművész és Kusnyár Eveline festőművész kiállítása

MEGNYITÓ: 2017. december 12. kedd 18 óra

A kiállítást megnyitja: Fazekas Ildikó design- és művészetmenedzser
A megnyitón Baky Dani zenél

A képző - és iparművészet határterületén alkotó Andrási Edina legújabb munkái a Fénylepények, melyek forma és anyagkísérletek révén létrejött világító porcelán szobrok. Munkái egyik jellegzetessége, az anyagukra vonatkozó megtévesztő hatás. A papír és a porcelán ötvözésének köszönhetően, vékony és átlátszó porcelánformákat épít, melyek megjelenése egy lágy és hajlékony anyagot feltételez, így keltve konfliktust a látvány kézenfekvő és ésszerű magyarázata között.
A munkák személyes indíttatását képezik a művész saját testén megtapasztalt formai, minőségi változások, melyek a várandósság témaköréhez kapcsolódnak. A rogyadozó formák tehetetlenséget idéző hangulatát, a belsejükben lévő fény keltette pozitív asszociációk oldják fel.

Kusnyár Eveline legfrissebb , hímzett képeinél a különböző rétegek kapcsolatával kísérletezik. Fotókat és festményeket egészít ki varrással. A fonal minden esetben megváltoztatja a kép eredeti mondanivalóját, új jelentést rak hozzá. Nem elhanyagolható azonban a varrás képre gyakorolt rombolása sem.

Megtekinthető 2017. december 22-ig a Galéria nyitva tartási idejében: hétfőtől-péntekig 13 és18 óra között