Fényvirágzás - Nagy Lantos Marianna és Varga Gyönyvér Amala kiállítása. 07.13.

Fényvirágzás Nagy Lantos Marianna grafikusművész és Varga Gyönyvér Amala üvegművész kiállítása.

Megnyitó: 2021. július 13-án kedden 18 órakor.
A kiállítást megnyitja: Fazekas Ildikó, design- és művészetmenedzser.

Megtekinthető 2021. július 23-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között, bejelentkezéssel, pontos időpont megjelöléssel, legkésőbb a tervezett látogatást megelőző napon: iroda@fise.hu címen!

Nagy Lantos Marianna idén szerezte meg magas pontszámokkal és különdíjjal az angliai Society of Botanical Artists Distance Learning Diploma Course képzését, melyen 17 botanikus festőművész volt mestere a világ minden tájáról. Személyében Magyarország első nemzetközileg is akkreditált botanikus művészét üdvözölhetjük, mely egy újabb kaput nyit a Contemporary Art Botanikai szekciójába. Az első eredmények már datálhatóak, 3 különböző Illusztrációs és Art Biennálén illetve Londoni Design Award legjobb rajz kategóriáját hozta el alkotásaival. Sok nemzetközi munkában vesz részt, de szeretné a Botanikai művészetet hazánkban széles körben elterjeszteni. A klímakutatásban végzett feladatai mellett elsősorban a védett fajok mentése, a magyarországi botanikus kertek feltérképezése, új növények megtervezésére összpontosít. SBA feladatai és a díjnyertes alkotások kerülnek kiállításra idén, lezárva a tanulói folyamatokat, mely egy új, izgalmas iránnyal folytatódik a Contemporary irányába.

Varga Gyöngyvér Amala üvegművész alkotásai hagyományos képalkotás és digitális technológia ötvözésével születnek meg. Munkái intuitív érzelmi lenyomatokat és belső utazásai impresszióit, emlékképeit rögzítik. A transzparens, réteges konstrukciókon egymással ellentétes mechanizmusok érvényesülnek. A tükörrel kombinált üvegképek bezárják a fényt és egyfajta belső vibrálásra késztetik. A térben installált objektek belső színdinamizmusát a szabadon áteső fény élteti. A kiállításon részben a tavalyi és az idei évben elnyert Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti Ösztöndíj időtartama alatt készült munkái láthatóak.