Egy nap: Harmonikus konvergencia - Földi Kinga textilművész és Nagy Lantos Marianna grafikusművész kiállítása

Egy nap: Harmonikus konvergencia - Földi Kinga textilművész és Nagy Lantos Marianna grafikusművész kiállítása

A kiállítást megnyitja Simon Zsolt József keramikusművész.
Megnyitó 2023. szeptember 12-én kedden 18 órakor
Megtekinthető 2023. szeptember 22-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között

Egy nap: Harmonikus konvergencia
Az „Egy nap" Nagy Lantos Marianna contemporary botanikus festményeit és Földi Kinga textilművész szobrait mutatja be, az örömtelit, a fantasztikusat és a mélyen emberit ünnepli. A kiállítást azon művészet szerelmeseinek ajánljuk, akik a különlegességek keresői.
Üdvözöljük a két figyelemre méltó művész transzcendens szövetségében, egy botanikai utazásban a szépség, az emlékezés, valamint a növények és az emberek közötti mélységes kapcsolat birodalmába.
A ragyogó és sokszínű szépség vezércsillaga ennek a közös kiállításnak. Lantos Marianna akvarell festményei a növények életének varázslatos esszenciáját ragadják meg. Minden finom ecsetvonásnál életet lehel témáiba, feltárva a természet alkotásainak félelmetes vonzerejét. Földi Kinga viszont a selymet formálja színekkel és fénnyel táncoló szobrokká, bizonyítva a legváratlanabb anyagokból kibontakozó szépséget. Együtt egy olyan világ felfedezésére hívnak bennünket, ahol a szépség nem csupán esztétikai élmény, hanem mély kapcsolat az élet lényegével.

Földi Kinga:
Földi Kinga természeti formák által ihletett szobrai arról mesélnek ami bennünk az emberi, az érzéseink, vágyaink, nehézségeink, örömeink. Tárgyai az élővilágból merítenek ihletet, egy igazán élő anyag a shantung selyem felhasználásával. A létrejött kreációk mégsem naturalisztikus szobrok, hanem sosem létezett, mégis ismerős, képzeletbeli élőlények és gesztusok.

Nagy Lantos Marianna:
A botanikus művészet meghívás egy párhuzamos világba, ahol a növényvilág és az emberi lelkek finom tánca kézzelfoghatóvá válik a papír felületén. Egy passzus, ahol Nagy Lantos Marianna a szépség és az emlékek kárpitját szövi. Művészi utazása, mint egy szeszélyes expedíció a természet játszóterén, megragadja ezt a varázslatos kapcsolatot, örömteli élménnyé alakítva. Élénk ábrázolásán keresztül megértjük, hogy nem csupán szemlélői vagyunk, hanem résztvevői is az élet nagy szövetének. Művészete az ember és a botanikai világ lenyűgöző és folyamatosan fejlődő kapcsolatának bizonyítéka, és határtalan örömmel tölti el szívünket.