“Hol NEM volt, hol VOLT” Horváth Krisztina grafikusművész és Lendvai Péter képzőművész kiállítása

A kiállítást megnyitja: Révész Emese művészettörténész.
Közreműködik: Grace Yu, gitár.
Megnyitó: 2021. május 25-én kedden 18 órakor.

A járványhelyzethez igazodva a hagyományainktól eltérő módon, előzetes bejelentkezés alapján várjuk az érdeklődőket május 11-én 18-20 óra között. A megnyitóbeszéd: 18 órakor hangzik el, majd ezt követően további 4 idősávban regisztrálva 7-7 fő tekintheti meg a kiállítást az alkotók tárlatvezetésével.
Megtekinthető 2021. május 26-tól június 11-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között, bejelentkezéssel, pontos időpont megjelöléssel, legkésőbb a tervezett látogatást megelőző napon: iroda@fise.hu címen
A kiállítás látogatásakor MASZK viselése KÖTELEZŐ.

"Hol NEM volt, hol VOLT" jól ismert kezdő sor a mesék világából. De, két kicsi szó szándékosan helyet cserélt egymással. Hol nem volt mitikus, csodálatos lények elevenednek meg üvegből Lendvai Péter Gergely munkáiban.
Mintha egy egzotikus, letűnt civilizáció egyedülálló kincsei között járnánk kelnénk. A falakra mint indák futnak fel Horváth Krisztina izgalmas illusztrációi, az öreg királyról és a legbecsületesebb kisfiúról szóló fabula révén egyenesen Dél Koreából. A népmesei világ formakincse ebből a különleges távoli kultúrából építkezik egy ősi mindenki számára érthető szimbólum rendszerrel. Keressük meg a mesék világában a "hol nem volt és hol volt" között milyen fantasztikus szereplőkkel, történetekkel és lényekkel, találkozhatunk május 25-től a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület kiállításán.