Áthatások / Sallay Anna és Wolf Bettina textiltervező művészek kiállítása

Megnyitó: 2023. november 28. 19 óra.
A kiállítást Kerékgyártó András DLA, formatervező művész nyitja meg.
Megtekinthető 2023. december 8-ig, hétfőtől-péntekig 14-18 óra között.

ÁTHATÁSOK

Az alkotók kiállított munkái jól bemutatják sokrétű tapasztalataikat, a hasonlóságok mellett ugyanakkor a különbözőségek is láthatóvá válnak. Festett, nyomott, hajtogatott, szabott, varrott textilek különböző funkciókban jelennek meg, jól szemléltetve, hogy milyen sokféle formában vannak jelen a mindennapi életünkben és mennyire befolyásolhatják hangulatunkat, életminőségünket.
Sallay Anna innovatív módon kombinálja a különböző festési és nyomtatási módszereket, a spontán egyedi nyomatok szabadsága és az előre megszerkesztett minták együttes használata, áthatása különleges, teljesen személyes és megismételhetetlen vizuális élményt ad. Így a végtelen lehetőségek világát tárja elénk nem csak esztétikai, de felhasználás tekintetében is.
Wolf Bettina munkáira jellemző a rendkívül aprólékos kidolgozottság, az öltözékeket kisebb léptékű, az ékszerek világából ismerős finomságú kiegészítőkkel kombinálja, bővítve ezáltal azok funkcióját, használhatóságát. A ruhák mellett az alkotói folyamatba is betekinthetünk rajzok, vázlatok, moodboardok, illetve nyomatok formájában.