Kapcsolat_Connection – METU Alumnák csoportos kiállítása - 2022.07.19.

Kapcsolat_Connection – METU Alumnák csoportos kiállítása

Megnyitó: 2022. július 19., kedd 18 óra.
A kiállítást megnyitja: Mayer Kitti designteoretikus
Megtekinthető 2022. augusztus 5-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között.

"Az egész több, mint a részek összessége" – Arisztotelész

A tárlat Papp Anett és Rejka Erika közös tematikájával dolgozó hallgatók, valamint válogatott és későbbi munkáik kapcsolódásait tárja fel. A struktúraképzés szervezőelveinek megismerése a tárgyalkotó szakmához kötődő didaktikai tartalom, de több is annál. A szisztémává szerveződés lépéseit számtalan tényező befolyásolja.

A Kapcsolat maga az oda- és visszahatás elve. Rész és egész között fizikai, személyközi, csoportközi rendszerek épülnek ki. A struktúra ezen részekből épül fel. A kiállítás tárgyainak gyújtópontja a részek egymással fizikai viszonyba kerülő rendszerek. Ezek a rendszerek olyan változatos organizmusként fejlődnek, mint, ahogyan az alkotók bontakoznak pályájukon. A kortárs tanítási-tanulási folyamatban oktató és növendék hierarchiája elhanyagolandó, a rendszer mellérendelő, egyszersmind egymásra ható viszonyban válik alkotó jellegűvé. Hatással vagyunk egymásra a kapcsolatba kerülés pillanatától.

Kiállító művészek: Balaton Csenge Zoé, Fülöp Luca, Györfi Angéla, Katona Dorottya Julis, Kiss Lucia, Li Xinyue, Márföldi Dóra, Rácz Zsófi, Szabó Luca, Tóth Dominika, Tóth Fanni, Tóth Gréta, Tsur Dorina